+45 2010 5752 BLAABERG@GMAIL.COM
Vi MÅ altså have respekt for vores ældre.
Hver femte ældre, der modtager hjælp til bad, kommer IKKE i bad eller bliver vasket når de har behov for det.
Hver tredje ældre, der har brug for hjælp til rengøring, får ikke gjort rent, når de har behov for det.
Det er de hjerteskærende og triste tal i en ny undersøgelse, som Ældre Sagen har fået Danmarks Statistik til at lave.
Jeg og Nye Borgerlige mener, at vores ældre i Danmark skal have en tryg og værdig alderdom.
Pengene skal følge den enkelte ældre, så de og deres pårørende selv kan bestemme, hvad de ønsker – man skal frit kunne vælge pleje, mad og rengøring.
Man skal derudover som ældre i Danmark frit kunne vælge plejehjem. Vi vil gøre det lettere at oprette friplejehjem og private plejehjem. Det skal være ledelsen på det enkelte plejehjem, der i samarbejde med beboerne og de pårørende bestemmer hvordan plejehjemmet skal drives og budgettet anvendes.
Og så skal vi give bedre muligheder for at private og selvejende organisationer kan bygge og drive flere plejehjem og ældrecentre.
Vi vil i vores økonomiske 2035-plan afsætte 43 milliarder kroner til at forbedre kernevelfærden i takt med, at der bliver flere ældre.
Vi vil hjælpe de pensionister, der ikke har fået sparet nok op selv og som ikke har nogen indtægter ved siden af folkepensionen. De har virkelig ikke meget at leve for og derfor vil vi hæve ældrechecken med 12.000,- kr. om året.
Politikerne skal lære at holde fingrene væk, bestemme mindre og give større frihed til ledere, personale, beboere og pårørende.