+45 2010 5752 BLAABERG@GMAIL.COM

I Nye Borgerlige har vi udarbejdet et særligt initiativ som skal bekæmpe socialt bedrageri.

Jeg har bidraget til forslaget med den viden jeg har fra min erfaring som politibetjent, hvor jeg oplever et massivt snyd med sociale ydelser.

Så i forbindelse med politiaftalen, bringer vi et forslag til bordet om at bekæmpe socialt bedrageri og om at få udvist de udlændinge, der misbruger vores gæstfrihed og svindler sig til sociale ydelser.

Offentlige ydelser af næsten enhver art ligger i dag som et stort tag-selv-bord for især udlændinge.

Kommunerne orker og evner ikke at kontrollere, om der svindles. De har hverken kompetencerne eller ressourcerne til at afdække socialt bedrageri. Samtidig oplever de kommunalt ansatte, som skal bekæmpe dette, i stigende omfang chikane og trusler, når du prøver at udføre deres job og kontrol.

Det skal en specialenhed i politiet råde bod på.

En opgørelse fra nogle år siden anslår, at der uberettiget udbetales 7 – 12 milliarder kroner om året i alt til både danskere og udlændinge.

Et forsvindende lille beløb kommer tilbage igen.

Næsten ingen sager efterforskes, og siden 2001 er kun én udlænding blevet udvist for socialt bedrageri. Det skal der simpelthen gøres noget ved.

Nye Borgerlige så helst, at alle udlændinge forsørgede sig selv, og at offentlig forsørgelse var reserveret til danske statsborgere.

Men indtil der er flertal for den politik, må vi i det mindste forlange, at svindelen bekæmpes effektivt.

Danskerne skal ikke være til grin for deres egne penge.