+45 2010 5752 BLAABERG@GMAIL.COM
En 21-årig mand med libanesisk baggrund forsøgte at slå politibetjent ihjel, ved at påkøre ham med højt fart.
Han er nu blevet sigtet for i alt 38 lovovertrædelser, blandt andet denne påkørsel af en politibetjent, ulovlig tvang og vold mod en kvinde, tyveri, hærværk samt overtrædelse af våbenloven.
Man forsøger fra anklagemyndighedens side, at få manden dømt for mindst fire års fængsel..
..HVAD?! Fire års fængsel..
Når man bevidst og med fortsæt i en bil med høj fart kører direkte ind i en politimand som står på vejen, så skal man IKKE sigtes for uagtsom legemsbeskadigelse under særligt skærpende omstændigheder eller noget der er mildere. Politibetjenten overlevede heldigvis efter længere tid i koma. Alene for drabsforsøget på en politibetjent, skulle man ikke kunne få så mild en dom.
Dette er et drabsforsøg og det er eneste rigtige sigtelse. Her er klart et fortsæt til at forvolde skade. Man ser på, om personen burde indse, at hans handling eller undladelse ville volde skade – altså om det var påregneligt for personen.
I sigtelsen vil indgå betegnelsen ”uagtsom”. I denne sag er man for længst forbi uagtsomhedsbegrebet.
Når man er uagtsom, så er man ikke tilstrækkelig opmærksom, agtpågivende, påpasselig, omhyggelig eller forsigtig – DET er uagtsomhed. Det bør det også være i strafferetsplejen.
Når så denne libanesiske galning selv praler med, at han altid kører meget hasarderet og siger at han er kendt som vanvidsbillisten i sit område, så er hans gerninger beregnede, forsætlige, bevidste og overlagte – der er intet uagtsomt i mandens gerninger.
Kriminelle udlændinge skal straffes hårdt og udvises konsekvent og efter første dom!
Hans Blaaberg
Politibetjent og spidskandidat til Folketinget
Nye Borgerlige